Inzamelingsactie Drink The Sea

Drink the Sea Foundation streeft ernaar dat iedereen in de wereld toegang heeft tot schoon drinkwater. Dat is hun missie, en dat is één die wij willen steunen 

Wij gaan voor goud en schoon drinkwater. Doe jij mee?

Drink the Sea Foundation streeft ernaar dat iedereen in de wereld toegang heeft tot schoon drinkwater. Dat is hun missie, en dat is één die wij willen steunen.  

“Ruim 2,1 miljard (!) mensen wereldwijd hebben geen toegang tot schoon drinkwater. Vaak lopen vrouwen en kinderen lange afstanden om het water te halen. Tijd om naar school te gaan of betaald werk te zoeken hebben zij niet, omdat ze dagelijks urenlang moeten lopen om het water te halen.” 

Met hun unieke Drink-the-Sea-Box kunnen ze van zeewater en brak water schoon drinkwater maken. Dit laat zien hoe belangrijk de innovatieve watersector is om wereldproblemen aan te pakken met echte oplossingen.  

En om symbolisch stil te staan bij dit probleem én de prachtige doelstelling van Drink the Sea, komen wij in beweging. Tijdens de Loop Leeuwarden zal het Wettermerk team gaan lopen voor water. Wij willen zoveel mogelijk aandacht en geld richting deze prachtige foundation sturen. En daar hebben we jouw hulp bij nodig.  


Wat wij beloven:
 

Het Wettermerk team legt zich toe aan het lopen van gezamenlijk 30km. De doelstelling is als volgt: 

Ruth, Kevin, Bert-Johan en Harminke 5km 
Peter 10km 

Totaal: 30km bikkelen  

 

 

Ons doel: 

Wij hebben een streefbedrag van €5.000 ingezet. Wettermerk zelf doet de eerste donatie van €250,-  

Hoe kan jij helpen? 

  1. Particuliere donatie: je kunt hier doneren: https://www.drinkthesea.org/
  2. Zakelijke donatie: https://www.drinkthesea.org/. Een rechtstreekse donatie aan Drink the Sea is fiscaal aftrekbaar. 

LOOP Leeuwarden is hét hardloop- en wandelevenement van Fryslân met elke editie duizenden deelnemers. De routes gaan dwars door het mooie Leeuwarden en omgeving. Op zondag 2 juni 2024 vindt de 17e editie van LOOP Leeuwarden plaats. Meer informatie vind je hier: https://www.loopleeuwarden.frl/.